Ads Top

Utrecht wil overlast van afval op de Neude aanpakken

De gemeente Utrecht wil ondergrondse containers plaatsen op de Drakenburgstraat om de grote hoeveelheid afval rond de Neude te verminderen. Het afval komt van bedrijven en bewoners die hun afval in de Drakenburgstraat zetten voor de ophaaldiensten. 

De gemeente heeft al bovengrondse containers neergezet, maar veel afval en grofvuil wordt naast de containers neergezet. Ophaaldiensten komen volgens de gemeente al dagelijks langs om de overlast te beperken, maar dat lijkt niet voldoende. 

Bij de zoektocht naar een goede plek voor ondergrondse containers komt veel kijken, legt de gemeente uit. In de grond zitten kabels en leidingen, maar ook veiligheid en bereikbaarheid spelen een rol. Er worden proefsleuven gegraven op dinsdag 26 september in de Drakenburgstraat om te kijken of er geen kabels of leidingen liggen die het plaatsen van ondergrondse containers in de weg kunnen zitten. 

Als er geen onbekende kabels en leidingen worden aangetroffen, gaat de gemeente verder met de procedure voor het plaatsen van ondergrondse containers in de Drakenburgstraat. Het graven van de proefsleuven duurt volgens de gemeente maximaal één dag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.