Ads Top

Pathé bezoekers doneren statiegeld van vijf miljoen PET-flesjes aan drie goede doelen

Bioscoopketen Pathé laat weten dat haar bezoekers maar liefst vijf miljoen PET-flesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van 750.000 euro gedoneerd aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation. Een mooie prestatie, die bijdraagt aan betere afvalscheiding én een positieve impact heeft op mens en milieu.

Sinds de invoering van statiegeld op PET-flesjes op 1 juli 2021 (en blikjes sinds 1 april 2023) faciliteert Pathé met 240 donatiebakken donaties van statiegeld aan de drie maatschappelijke partners.

De drie goede doelen passen bij de ambitie van Pathé om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu (Plastic Whale Foundation) en bioscoopbezoek toegankelijk te maken voor iedereen ongeachte leeftijd, inkomen, achtergrond en gezondheid (Bio Vakantieoord en Stichting Jarige Job).

Ook het komende jaar zullen de donaties van de PET-flesjes en blikjes worden geschonken aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en Plastic Whale Foundation. Bezoekers kunnen uiteraard ook altijd hun gekochte flesjes en blikjes mee naar huis nemen en deze later inleveren bij een innamepunt zoals een supermarkt, zodat zij op die manier het betaalde statiegeld zelf ontvangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.