Ads Top

Albert Heijn pakt door op circulair verbouwen en energiebesparing

De nieuwe Albert Heijn aan de Meeuwenweg in Kampen is weer open nadat die op een circulaire manier is verbouwd. Deze winkel is op de meest duurzame manier verbouwd door hergebruik en revisie van materialen.

Albert Heijn introduceert hiermee de nieuwe standaard voor winkelverbouwingen waarbij het merendeel van alle (ver)bouwwerkzaamheden circulair wordt uitgevoerd en de nieuwste technieken worden gebruikt om nog meer energie te besparen.

Eerder dit jaar opende Albert Heijn de winkel aan het Piusplein in Tilburg die op circulaire wijze is verbouwd. Met die kennis en ervaring is de verbouwing van de winkel in Kampen nóg verder verbeterd. Dit jaar volgen nog drie volledig circulair verbouwde winkels. Hiermee loopt Albert Heijn voorop in het duurzamer en circulair verbouwen in de retail.

De winkel in Kampen ziet er voor klanten gloednieuw uit terwijl ruim 70 procent van de inventaris is hergebruikt. Zoals wandkoelingen, alle houdbare stellingen, hergebruik van zelfscanpalen en kassa’s. Vijftig procent van de bouwmaterialen uit de oude winkel is opnieuw gebruikt zoals het plafond, de vloer en wanden. Het restmateriaal gaat de recycleketen in waardoor de winkel ook nog eens zonder afval is verbouwd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.