Ads Top

Vandaag is het Landelijke Opschoondag

Vandaag vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Meer dan 37.000 aangemelde ‘Supporters van Schoon’ delen deze dag dezelfde missie: zorgen dat Nederland schoon wordt én blijft. Dit doen zij tijdens 3.182 aangemelde opschoonacties en schoongebieden door heel Nederland. Zo worden o.a. de wateren opgeschoond door suppers, worden er plogtochten georganiseerd en worden ook de stranden, bossen, parken, sportclubs en straten ontzien van zwerfafval.

3.7188 deelnemers zorgen er vandaag met 3.182 opschoonacties en aangemelde schoongebieden voor dat we zwerfafval te ijf gaan. Opvallend is de creativiteit die de Supporters van Schoon meenemen. SuperSchoon Haarlemmermeer organiseert een afvalbingo waarbij prijzen te winnen zijn, HengelSportVereniging De Rijnstreek uit Woerden gaat met meer dan 15 sportvissers zorgen voor een zwerfafvalvrije visplek, zowel op de kant als het in water en ook de allerkleinsten, de Bevers, (kinderen van 4 t/m 7 jaar oud) van Scouting St. Tarcisius Landgraaf gaan zwerfafval rapen in het bos. Recycle Valley en Stichting Duurzame Innovaties pakken het groots aan met de Kromme Rijn Cleanup dat onderdeel is van de landelijke Canal Cleanup tussen Den Helder en Maastricht. Afgelopen woensdag kwamen er al duizenden leerlingen in actie tijdens de speciale Scholendag.

Ook Nederlands grootste bedrijven slaan vandaag de handen ineen. In totaal hebben 17 toonaangevende bedrijven zich gecommitteerd aan de 21e editie. Zo doet McDonald’s alweer voor de tiende keer mee aan de Landelijke Opschoondag. Dit jaar belonen zij iedere gast met een kopje koffie of thee die samen met de Crew van het restaurant de omgeving opruimt. Daarnaast organiseert Mars Nederland in verschillende steden opschoonacties met hun medewerkers om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Gouda Peukenvrij zet zich in voor een peukenvrije binnenstad van Gouda.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.