Ads Top

Meer dan 3.200 opschoonacties voor een zwerfafvalvrij Nederland tijdens Landelijke Opschoondag

Afgelopen zaterdag vond de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats waarbij zo’n 50.000 vrijwilligers in actie kwamen om Nederland schoner te maken. Door het hele land werden er 3.294 acties georganiseerd en schoongebieden aangemaakt om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. In Amsterdam werden de meeste acties aangemaakt, maar liefst 172. 

Het thema van dit jaar was ‘Wat pak jij op?’ Volgens deelnemers pakte zij voornamelijk blikjes en sigarettenfilters op. Eerder deze week kwamen al duizenden scholieren in actie tijdens de speciale Scholendag. Initiatiefnemer Nederland Schoon roept iedereen op om ook de rest van het jaar ‘opschoonommetjes’ te blijven lopen en te kijken naar hoe zwerfafval voorkomen kan worden, want een schone omgeving trekt ook minder zwerfafval aan. Iedereen kan zijn eigen, persoonlijke schoongebied aanmaken via www.nederlandschoon.nl

In heel Nederland gingen afgelopen zaterdag deelnemers de straat op om het land een grote voorjaarsschoonmaak te geven. Van Groningen tot Eindhoven en van Den Helder tot Valkenburg. Straten, parken, bossen, bermen, grachten en stranden kregen een opschoonbeurt door bewoners, vrienden, collega’s, buurtverenigingen, sportclubs en gemeentes. In totaal werden er 3.294 opschoonacties en gebieden via de website van Nederland Schoon aangemaakt. Van alle gemeenten in Nederland, werden in Amsterdam de meeste opschoonacties georganiseerd, maar liefst 172 in totaal.

Top 5 opschoonacties in gemeenten:
1. Amsterdam – 172 acties
2. Rotterdam – 91 acties
3. Utrecht – 64 acties
4. Roosendaal – 55 acties
5. Haarlem  – 50 acties

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.