Ads Top

UBQ Materials bouwt allereerste fabriek om afval om te zetten naar duurzaam plastic in Nederland

UBQ Materials, het Israƫlische cleantechbedrijf dat met een geavanceerde conversietechnologie huishoudelijk afval omzet naar een duurzaam alternatief voor plastic, start met een grootschalige wervingscampagne. Voor zijn hypermoderne productiefaciliteit in Bergen op Zoom worden 140 nieuwe werknemers met uiteenlopende profielen gezocht.

UBQ Materials is de ontwikkelaar van 's werelds eerste biogebaseerde thermoplastic dat gemaakt wordt van organisch en niet-recycleerbaar huishoudelijk afval. Het gemakkelijke alternatief voor plastic bespaart schaarse grondstoffen, beperkt de uitstoot van CO2 van verbrandingsovens en biedt een klimaatpositieve oplossing voor een circulaire economie.

Na de pilotfaciliteit in IsraĆ«l is het bedrijf vorig jaar gestart met de bouw van de hypermoderne productiefaciliteit in Nederland, inclusief een R&D-laboratorium en een experience center. Hiervoor zal UBQ Materials 140 medewerkers in dienst nemen, waarvan 80 in operatorfuncties. De fabriek wordt momenteel bedrijfsklaar gemaakt en zal later in 2023 operationeel zijn. Op donderdag 23 maart organiseert UBQ Materials een bedrijfspresentatie in Bergen op Zoom om potentiĆ«le medewerkers te werven.  

UBQ Materials zorgt voor zowel groei en stabiliteit als het gaat om werkgelegenheid voor productiemedewerkers en kantoorpersoneel in de opkomende greentech-industrie. Dit is in lijn met het Triple Impact Plan van UBQ Materials voor de regio, dat positieve effecten beoogt qua afvalverwerking, economische bedrijvigheid en de productie van duurzame materialen. Medewerkers dragen daarmee concreet bij aan een positieve impact op het klimaat en de regionale duurzaamheidsdoelstellingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.