Ads Top

Raam-, deur- en vliesgevelprofielen produceert van 100% gerecycled aluminium

SAPA, onderdeel van Hydro, is het eerste aluminium bouwsystemen-bedrijf dat raam-, deur- en vliesgevelprofielen produceert van 100% gerecycled aluminium: Hydro CIRCAL 100R. Dit nieuwe gerecyclede materiaal is gemaakt uit 100% gerecycled end-of-life aluminium (post-consumer schroot). Dat maakt het mogelijk om profielen te produceren met een koolstofvoetafdruk van bijna nul (gemiddeld 0,5 kg CO2e/kg aluminium), de laagste ter wereld.

De groep heeft zijn eigen recyclingsysteem opgezet. De installatie in Dormagen, Duitsland, verwerkt aluminium uit ramen en gevels van gebouwen aan het einde van hun levenscyclus. Dit aluminium wordt verbrijzeld en gescheiden van alle vreemde en niet-metalen materiaal, waarna het wordt versnipperd tot kleine deeltjes. Deze aluminiumsnippers worden getransporteerd naar Hydro’s installatie in Clervaux, Luxemburg, waar er koolstofarme billets van worden gemaakt – Hydro CIRCAL 100R en 75R.

Dankzij een nieuwe technologie kunnen wij perfect de juiste legering bepalen voor de productie van dit 100% gerecyclede aluminium voor toepassingen in de bouwsector. Dit maakt de toevoeging van primair aluminium overbodig.

Hydro’s extrusiebedrijf in Toulouse (Frankrijk) en het Duitse extrusiebedrijf in Bellenberg, leveren momenteel hun eerste projecten op in respectievelijk Frankrijk en Duitsland. Voor deze twee projecten zijn in totaal 130 ton aluminiumprofielen uit Hydro CIRCAL 100R geproduceerd. Met een gecombineerde koolstofvoetafdruk van 65 ton is dit een afname van 800 ton in vergelijking met de koolstofvoetafdruk van standaard aluminium geproduceerd in Europa.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.