Ads Top

Startup-competitie voor circulaire ondernemers

Nog geen tien procent van het Nederlandse bouwafval wordt hoogwaardig hergebruikt. Tussenstation in Hoogeveen wil hier verandering in brengen. Tussenstation is een initiatief van Bork Groep en het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE). Ze schrijven een competitie uit om ondernemers of startups te vinden die een frisse blik hebben op het hergebruiken van materiaal dat bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden wordt ‘geoogst’.

De gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe hebben elk een subsidie van 22.500 euro toegezegd. Dit geld is beschikbaar voor de ondernemers die de competitie winnen.

Tussenstation heeft de ambitie om drie ondernemers de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen op het gebied van hergebruik van geoogst (sloop) materiaal. Op de locatie van Tussenstation in Hoogeveen gaan de (startup of scaleup) ondernemers in een zogeheten innovatiemilieu aan de slag om hun ideeën om te zetten naar de werkelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het geoogst (sloop) materiaal te upcyclen (vermaken) tot nieuwe producten, steenachtige materialen zo te scheiden dat het makkelijk her te gebruiken is of wellicht een nieuw baanbrekend idee uit te voeren.

Tussenstation zoekt minimaal drie startups of kleine bedrijven die onderdeel willen worden van de circulaire maakomgeving in Tussenstation. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de ondernemerscompetitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.