Ads Top

Stimulans voor circulaire bedrijven Rotterdamse haven

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam steunen met het Kansen voor West programma een viertal projecten die met een subsidiebedrag van totaal 6 miljoen euro een belangrijke bijdrage leveren in de doelstellingen verduurzaming en circulariteit.

Stuk voor stuk projecten die bijdragen aan een schonere toekomst. Brandstof uit afval, olie en cellulose uit reststromen van houtproductie, veilige verwerking van asbest met als uitkomst grondstoffen voor bijvoorbeeld de cement- en verfindustrie en verantwoorde scheepsontmanteling.

HydroCat Technology zet gemengd afval om naar duurzame brandstof. In dit project werkt Obbotec onder de naam HydroCat Technology, in nauwe samenwerking met Plant One, aan de bouw van een demonstratie-unit van de Hydrocat. In de unit kunnen verschillende afvalstromen worden opgewerkt tot hoogwaardige (groene) olie en gas zonder dat er extra energie wordt toegevoegd. De Hydrocat, die geschikt is om lokaal te produceren, lost afvalproblemen op én produceert olie en gas.

Per unit van 10.000 ton wordt op jaarbasis 10.000 ton afval niet langer verbrandt, maar omgezet in 4.200 m3 laagzwavelige hoogwaardige brandstof. Dit leidt (jaarlijks) tot zowel een verlaging van CO2-uitstoot met 24.000 ton als tot een vermindering van het gebruik aan fossiele brandstoffen met 4.200 m3. Het project ontvangt €1,7 miljoen subsidie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.