Ads Top

Picnic-klanten leveren tasjes in

De ruim één miljoen klanten van Picnic leveren massaal hun plastic tasjes in voor recycling bij de online supermarkt. Gouda is hierin koploper. In de Zuid-Hollandse stad worden bij maar liefst 93 procent van de bezorgingen plastic tasjes ingeleverd bij de bezorger. Alphen aan den Rijn volgt op de voet met 92 procent. Het gemiddelde van alle ruim 170 steden waar Picnic bezorgt ligt op 85 procent.
 
Om nog meer klanten aan te moedigen hun plastic tasjes in te leveren is Picnic recent een campagne gestart. De websuper werkt toe naar een gesloten kringloop, waarbij van de oude tasjes nieuwe worden gemaakt. Klanten kunnen de plastic tasjes net als gebruikte batterijen en DHL-pakketten meegeven aan de Picnic-bezorger wanneer deze hun bestelling komt leveren.

Voor de nieuwe campagne onderzocht Picnic regionaal bij hoeveel procent van de bestellingen klanten één of meerdere plastic tasjes inleveren. Na Gouda en Alphen aan den Rijn worden ook in Bodegraven (91 procent), Didam (90 procent) en Leiden (90 procent) de tasjes bij bijna elke bestelling weer ingeleverd. In Amsterdam (73 procent) en Almere (80 procent) is nog het meest te winnen, gevolgd door Den Haag (81 procent), Spijkenisse (82 procent) en Schiedam (82 procent).
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.