Ads Top

Slechts 15 procent gebruikt speciale prullenbakken of afvalzakken in badkamer

Nederland is ‘goed opgevoed’ als het gaat om het scheiden van afval. Tenminste, dit geldt vooral voor het afval in de keuken. Waar de meeste Nederlanders (66 procent) hun keukenafval elke dag keurig scheiden, doet slechts 15 procent dit als het gaat om het badkamerafval, blijkt uit een rondvraag* van Kruidvat onder 500 Nederlanders.

Zo is de prullenbak in de badkamer een vergaarbak van allerlei soorten afval: van lege shampooflessen, wattenstaafjes en gebruikte make-upartikelen tot deodorantflessen, scheermesjes en maandverband.

In Nederland doen huishoudens al veel als het gaat om het scheiden van afval. In bijna elk huishouden wordt restafval en GFT gescheiden. Ruim 66 procent van de Nederlanders scheidt afvalproducten in de keuken, zo blijkt uit de rondvraag van Kruidvat. Hoe anders is dat echter in de badkamer, waar we nauwelijks de moeite nemen om afval te scheiden. Zo erkent 85 procent van de Nederlanders het badkamerafval niet te scheiden; slechts 15 procent maakt gebruik van speciale prullenbakjes en/of afvalzakken in de badkamer.

Ook is er soms verwarring of verpakkingen nu bij het restafval of plastic afval horen. Dat geldt vooral voor verpakkingen met een aluminium binnenverpakking - zoals tandpastatubes - waarvan lang niet iedereen weet dat deze uiteindelijk bij het PMD horen, ook al zijn er weliswaar gemeenten waar deze bij het restafval kunnen worden weggegooid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.