Ads Top

Vattenfall en Kingspan-LOGSTOR ondertekenen intentieverklaring voor leidingen met gerecycled materiaal in warmtenetten

Jessica van Heel, Director Grid Construction & Operations Heat NL van Vattenfall en Patrick van der Stigchel, Sales Director, LOGSTOR Nederland, ondertekenden eind juni 2022 een intentieverklaring voor LOGSTOR voorgeïsoleerde leidingen met gerecycled materiaal.

De ondertekening vond plaats tijdens de Groene Energietop in juni 2022 die georganiseerd is in het kader van het Handelsprogramma van het staatsbezoek van het Deens kroonprinspaar aan Nederland.

Vattenfall start een haalbaarheidsanalyse naar toekomstige mogelijkheden om hun stadsverwarmingsnetwerken in Nederland te voorzien van LOGSTOR voor-geïsoleerde leidingen met gerecycled materiaal. Dit is een zeer belangrijke eerste stap naar een groener stadsverwarmingsnet. Het toepassen van deze leidingen in groene warmte- en koude distributienetwerken zal de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.
 
Het is voor het eerst dat een energiemaatschappij een validatieonderzoek start naar voor-geïsoleerde leidingen voor stadsverwarming met gerecycled materiaal. Bij succes is Nederland het tweede land ter wereld dat milieuvriendelijke voorgeïsoleerde leidingen toepast. In 2021 zijn zes energiebedrijven in Denemarken al begonnen met het installeren van LOGSTOR-leidingen met gerecycled materiaal in grootschalige stadsverwarmingsnetwerken, nadat de uitvoering van vergelijkbare haalbaarheidsstudies.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.