Ads Top

Green Side gaat de strijd aan tegen papierverspilling

De oprichter van Green Side, Léon Polman, is drie jaar geleden begonnen met zijn sociale onderneming – het maken van notitieboeken gemaakt van enkelzijdig geprint weggegooid papier.

Met zijn bedrijf wil Polman papier verspilling tegen gaan en waardevol en plezierig werk bieden op de sociale werkplaats.

Inmiddels is het bedrijf al werkzaam in vier steden: Utrecht, Groningen, Wageningen en Houten. Via het platform CrowdAboutNow starten zij een crowdfundcampagne om meer impact te maken. Ze hebben inmiddels al meer dan 100 ambassadeurs aan zich weten te binden.

Green Side is ontstaan in de periode dat Polman zijn scriptie schreef tijdens het afstuderen. Dit werd destijds enkelzijdig geprint en dat vond Polman zonde.

Om dit papier toch nog een tweede leven te geven besloot hij het in te binden als een notitieboek,

De notitieboeken worden nu gemaakt van enkelzijdig geprint papier dat werd weggegooid bij basisscholen. Denk aan kleurplaten, rekensommen en taaloefeningen. Dit papier wordt vervolgens op de fiets naar de sociale werkplaats gebracht waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (of ‘papierhelden’ zoals ze bij Green Side zeggen) het papier handmatig inbinden tot een notitieboek.

Inmiddels gebeurt dit proces lokaal in Houten, Utrecht, Wageningen en Groningen. Op elk van die plekken wordt lokaal papier ingezameld, lokaal ingebonden en lokaal verkocht. De huidige campagne geeft Green Side de mogelijkheid in de huidige steden stabiel te groeien maar ook om nieuwe steden te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.