Ads Top

Renewi's Duurzaamheidsverslag onthult toonaangevende ESG-prestaties


Renewi heeft zijn Duurzaamheidsrapport gepubliceerd, waarin het bedrijf schetst hoe het zijn duurzaamheidsdoelen realiseert en bekendmaakt dat zijn ESG-prestaties* sterk zijn verbeterd.
 
Renewi plc (LSE: RWI, Euronext: RWI) recyclede 67 procent van de 12,4 miljoen ton die het vorig jaar verwerkte, wat 8,4 miljoen ton materiaal voor hergebruik opleverde.
 
Enkele ESG-hoogtepunten:
- Stijging van het recyclingpercentage, dat het hoogste in de sector is, tot 67% (met als doel 75% tegen eind 2025).
- Vermijding van 3,1 miljoen ton CO2-uitstoot door recyclingactiviteiten
- Daling met 36% van het aantal ongevallen met verzuim (LTI), waardoor het percentage ongevallen met verzuim (LTIF) van 13,97 tot 8,88 daalde.
 
Verder wordt gewezen op de dringende behoefte aan een circulaire economie en verantwoorde afvalverwerking als aanvulling op de lopende energietransitie, die essentieel is om de doelen inzake het matigen van klimaatverandering te halen en binnen de beoogde 1,5 °C volgens het Akkoord van Parijs te blijven.
 
De duurzaamheidsstrategie van Renewi is gebaseerd op drie pijlers: de circulaire economie mogelijk maken door verbranding en storten te vervangen door recycling, de eigen koolstofemissies verminderen en zorg dragen voor mensen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.