Ads Top

Nederlands echtpaar verzint alternatief voor vochtig toiletpapier zonder rioolverstopping

Vochtig toiletpapier dat wel door het toilet mag worden gespoeld. Product ontwikkelaars Ralf en Simone Kras van Kras Design bedachten het NR-2 systeem tijdens het leegscheppen van hun verstopte riool.

Nu verdwijnen er jaarlijks nog miljoenen toiletdoekjes in de wc’s, waardoor de kans op verstoppingen toeneemt. Ook sterven er jaarlijks veel dieren aan de doekjes omdat deze in de

Het NR-2 systeem werkt simpel. Op de toiletrolhouder is plek voor twee rollen. De discussie over het loshangende papiertje naar de muur toe of van de muur af is hiermee ook opgelost. In het midden, onder de plek voor een waxinelichtje of mobiele telefoon, zit een applicator die het toiletpapier kan voorzien van een laagje reinigende- en verzorgende lotion. En als men klaar is kan het toiletpapier met de lotion worden weggespoeld, wetende dat het papier zal afbreken zoals het hoort.

Een percentage van elk verkocht NR-2 systeem schenkt het stel aan organisaties die het bedreigde oceaanleven beschermen. Een van de doelen van de VN is om in 2030 dertig procent van de oceanen te hebben beschermd. Met het NR-2 systeem hoopt het stel een bijdrage te leveren aan de bescherming van de oceanen en het verminderen van plastic in zee.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.