Ads Top

Nieuwe composteermachine voor Erasmus Universiteit

 

Bananenschillen, koffiedrab, pizzakorstjes, restjes kapsalon, gerimpelde tomaten… Een bonte verzameling aan etensresten belandt sinds kort in de splinternieuwe composteermachine van de Erasmus Universiteit. Die machine zet organisch afval snel om in voedingsrijke compost.

De composteermachine is gemaakt in Nederland, door het Nederlandse bedrijf Ecocreation. Het is een product dat energiezuinig is en eenvoudig in gebruik. De machine wordt elke werkdag aangevuld met organisch afval dat afkomstig is van de foodcourt, het paviljoen en andere universiteitsgebouwen.

In de machine zit een cultuur van bacteriën, die worden geactiveerd door de aanwezigheid van zuurstof, warmte en voedsel. Het organisch afval dient als voedsel voor de bacteriën. De composteermachine verwarmt het afval lichtelijk en schept het regelmatig om, waardoor er zuurstof bijkomt. Daardoor worden de bacteriën actief en zetten ze het afval om in een waardevolle organische substantie, oftewel compost. Ventilatoren zorgen ervoor dat vrijgekomen vocht wordt afgevoerd. Een simpel maar doeltreffend systeem!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.