Ads Top

Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

Gemeente Apeldoorn organiseert in samenwerking met Circulus en Foenix de E-waste Race. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van elektronisch afval.

Tien basisscholen uit gemeente Apeldoorn gaan vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Daar draait de E-waste Race om. Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik, repareren en recyclen.

De kick-off van de E-waste Race vindt plaats op 16 mei bij basisschool Het Woudhuis, in aanwezigheid van Danny Huizer, de nieuwe wethouder voor Veluwe, Klimaat en Energie.

Met Heel Apeldoorn Repareert, een initiatief in het kader van het EU-subsidie project Sharepair, worden inwoners gestimuleerd om hun kapotte apparaten te (laten) repareren in plaats van weg te gooien. Op heelapeldoornrepareert.nl staan reparatietips en adressen van professionals en repair cafés waar apparaten gerepareerd kunnen worden. Meld je aan en word ook een Herstelheld! Meer informatie is te vinden op de website Heel Apeldoorn repareert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.