Ads Top

Circulair wonen door de ogen van TNO

 TNO staat dit jaar van 14 april tot en met 9 oktober op de Floriade, samen met The Exploded View en het Natural Pavilion.

Negen materialen toegepast in The Exploded View worden doorontwikkeld in een project met TNO. Als experts op het gebied van biobased en circulair bouwen werkt men samen met de bouwsector aan verdere verduurzaming van bouwproducten.

Het Natural Pavilion introduceert onder meer de ‘HoutKern Bouwmethode’, een circulair bouwconcept om snel, duurzaam en tegen lage emissie veel nieuwe woningen te bouwen. Het is een modulair systeem waarbij grote modules als ‘bouwstenen’ in verschillende opstellingen kunnen worden gebouwd tot wel 80 meter hoog.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamd ‘droge’ verbindingen; dit zorgt ervoor dat de modules flexibel hergebruikt kunnen worden en sluit goed aan bij de circulaire bouweconomie van toekomst waarbij herbestemming van huizen en andere gebouwen steeds vaker zal plaatsvinden. Als je meer wilt weten over de prefab bouw met houten units, kom dan naar het Natural Pavilion.

The Exploded View is vormgegeven als een levensgroot huis. Het is een live research en storytelinstallatie waar meer dan 100 verschillende ontwikkelingen vanuit biobased en restmateriaal samenkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.