Ads Top

Ruim 100.000 euro voor impuls circulaire verwerking van groene reststromen

De provincie Zuid Holland geeft een extra impuls aan een project waarbij groenafval van MKB-bedrijven een tweede leven krijgt; bijvoorbeeld als biogas of als geheel nieuw product. Meindert Stolk, gedeputeerde Circulair, overhandigde een cheque van ruim 100.000 euro aan Philip Troost, oprichter van GroenCollect. Met hun duurzame manier van inzamelen en lokale verwerking van reststromen zorgt GroenCollect dat ondernemers deze onder andere kunnen gebruiken als grondstof.

GroenCollect haalt het groenafval bij ondernemers op als gescheiden stromen. De elektrische voertuigen brengen deze stromen naar de ‘biohub’ van GroenCollect. Via deze biohubs kunnen circulaire ondernemers nieuwe toepassingen maken van deze kant-en-klare grondstoffen. Een concreet voorbeeld is van ondernemer Alain van Zwol van Biomi-Farming, waarbij insecten de reststromen ‘opwaarderen’ tot onder meer diervoeder en bodemverbeteraar.

Van reststromen waar niet direct een afnemer voor is, wordt in ieder geval biogas gemaakt, wat bijvoorbeeld ingezet kan worden voor (stads)vervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.