Ads Top

Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in innovaties plastic recycling

Europa en de Verenigde Staten zijn toonaangevende vernieuwers op het gebied van plastic recycling en alternatieve plastictechnologieën, twee belangrijke sectoren van technologische vooruitgang om plastic afval te verminderen, zoals blijkt uit een studie van het Europees Octrooibureau (EOB).

Tussen 2010 en 2019 namen Europa en de Verenigde Staten ieder 30 procent van de wereldwijde octrooiactiviteiten in deze sectoren voor hun rekening. Nederland onderscheidt zich wereldwijd met het hoogste aantal octrooien voor plastic recycling per miljoen inwoners, een indicatie van de innovatiekracht van Nederland in deze technologie.

Het rapport met de titel Patents for tomorrow’s plastics: Global innovation trends in recycling, circular design and alternative sources , laat zien dat Nederland respectievelijk 11,5 procent van alle internationale octrooifamilies in plastic recyclingtechnologieën ingediend door EU-bedrijven en uitvinders en 6,3 procent van alle internationale octrooifamilies (IPF’s) ingediend door EU-bedrijven in bioplastics voor haar rekening neemt. IPF’s vertegenwoordigen een hoogwaardige uitvinding waarvoor octrooi is aangevraagd bij twee of meer octrooibureaus wereldwijd.



Zie voor meer details het volledige persbericht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.