Ads Top

Utrecht presenteert nieuwe aanpak tegen ‘hotspots’ van zwerfafval

De gemeente Utrecht gaat met een nieuwe aanpak de strijd aan tegen ‘hotspots’ van zwerfafval in de openbare ruimte. Daarbij is speciale aandacht voor afval rondom ondergrondse containers en afval dat achterblijft in parken & recreatiegebieden.

De nieuwe aanpak hotspots zwerfafval is één van de actiepunten uit het Actieplan Utrecht Schone Stad, dat in juli 2019 werd gepresenteerd.

De aanpak hotspots zwerfafval is een basisaanpak met maatregelen op plekken waar sprake is van structurele problemen met zwerfafval. Veelvoorkomende hotspots zijn zogenoemde bijplaatsingen bij ondergrondse containers en vervuiling in parken & recreatiegebieden. Hiervoor komt de gemeente met specifieke aanpakken en bijbehorende maatregelen.

Om de overlast van bijplaatsingen tegen te gaan, wil de gemeente in 2022 100% van de meldingen hiervan binnen 24 uur afhandelen. Daarbij komt er een regisseur aanpak bijplaatsingen, werven we containeradoptanten en wijkambassadeurs, en zetten we in op extra en gerichtere handhaving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.