Ads Top

Staatssecretaris Van Veldhoven onderstreept belang matrasrecycling met opening vierde matrasrecyclingfabriek


De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje Van Veldhoven heeft maandag de nieuwe matrasrecycling fabriek van RetourMatras in Etten-Leur geopend waarbij ze het belang van duurzame matrasrecycling in Nederland onderstreept.

De nieuwe fabriek is tot stand gekomen door de hechte samenwerking tussen RetourMatras, IKEA, Renewi en Ikano Industry. Het is de vierde fabriek van RetourMatras in Nederland.
Met de totale recyclingcapaciteit zijn de partijen samen in staat om alle afgedankte matrassen in Nederland – jaarlijks 1,5 miljoen - te recyclen tot herbruikbare grondstoffen. Een belangrijke stap richting een circulaire economie.

RetourMatras beschikt inmiddels over vier matrasrecyclingfabrieken in Nederland - in Alphen aan den Rijn, Lelystad, Zeeland (NB) en in Etten-Leur. Ook volgt dit jaar de uitbreiding in Lelystad met een fabriek voor een nieuwe recyclingtechniek. In die fabriek past RetourMatras een nieuwe techniek toe waarmee het schuim van afgedankte matrassen volledig gerecycled wordt tot een grondstof voor nieuw schuim. Met deze ontwikkeling werken de vier partijen samen aan een volledig circulair matras. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.