Ads Top

Dutch Circular Polymer Valley activeert de circulaire economie m

De Regio Zwolle is een hotspot voor circulaire polymeren. Vanwege haar omvangrijke rubber- en kunststofverwerkende industrie en aanwezige onderwijs- en kennisinstellingen en innovatieplatform Polymer Science Park speelt de regio een belangrijke rol bij het sluiten van de (nationale) kunststofkringloop. De kracht van DCPV is dat er in korte tijd toegewerkt kan worden naar een productdemonstratie of pilot, iets dat voor veel bedrijven en zeker mkb en startups een voorwaarde is om te innoveren. Door de samenwerking wordt hun innovatie- en daarmee concurrentiekracht van het mkb vergroot.

Kunststoffen, inclusief composieten en rubbers, zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Door de veelzijdige eigenschappen groeit de komende decennia het gebruik van kunststoffen enorm. Naast de vele voordelen zijn er helaas ook nadelen: uitputting van fossiele grondstoffen, CO2-uitstoot bij de productie en vervuiling door plastic zwerfvuil en microplastics. Dit vraagt om een transitie naar een circulaire kunststofketen.

In de Regio Zwolle zetten veel bedrijven al goede stappen op het gebied van circulariteit. Op dit moment wordt in Overijssel bij de productie van kunststofproducten bij circa 14% gerecycled materiaal ingezet, dat percentage moet omhoog. DCPV draagt bij aan die ambitie. De partners binnen DCPV willen deze ambitie realiseren door kennisontwikkeling en –verspreiding, bewustwording, demonstratie, innovatie, ketensamenwerking, het ondersteunen van startups en de inzet van de inkoopkracht van overheden als ‘launching customer’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.