Ads Top

ABN AMRO en Renewaball binden strijd aan met grote vervuiler tennissport

In de tennissport worden in Nederland elk jaar bijna 5,5 miljoen tennisballen gebruikt. Hiervan belandt 97 procent in de prullenbak, in de verbrandingsoven of via een omweg in de natuur. 

Doordat tennisballen na gebruik geen tweede leven krijgen, is de milieu-impact enorm groot. Zo blijkt uit een levenscyclusanalyse (LCA) van Ecochain – dat in opdracht van ABN AMRO en Renewaball is verricht – dat één tennisbal al goed is voor een CO2-uitstoot van 0,58 kg. Dit betekent dat alle jaarlijks gebruikte tennisballen in Nederland gelijkstaan aan 18.833 mensen die van Amsterdam naar Barcelona vliegen. Dat kan en moet anders en daarom steunt ABN AMRO ’s werelds eerste circulaire tennisbal: de ‘Renewaball’.

De ‘Renewaball’ is de eerste volledig circulaire tennisbal ter wereld. Door ingezamelde tennisballen volledig te recyclen, kunnen deze als grondstoffen voor nieuwe duurzame tennisballen worden gebruikt. Renewaball produceert haar producten lokaal in Europa, om de CO2-uitstoot tijdens het productietransport te verkleinen. Bovendien biedt de Renewaball een bijdrage aan het beperken van de plastic soep, door in het vilt van de tennisbal geen nylon, maar wol te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.