Ads Top

Online checken of je afvalcontainer vol zit

Haarlemmers kunnen vanaf vandaag gemakkelijk online checken wanneer een restafvalcontainer in hun wijk vol of tijdelijk buiten gebruik is en wanneer deze in de planning staat om geleegd te worden. Ook kunnen ze zien op welke dagen papier-, glas- textiel-, plastic, blik- en drinkpakkencontainers geleegd worden.

Spaarnelanden lanceert een nieuw initiatief waarmee inwoners deze informatie gemakkelijk kunnen inzien. Daarmee wordt onnodig lopen met afval naar een volle container verleden tijd.

Het initiatief is onderdeel van het containerbeheersysteem dat Spaarnelanden al langer gebruikt voor het legen en beheren van de containers in de stad. Een deel van het systeem is nu dus ook openbaar toegankelijk voor inwoners.

Het systeem is in eigen beheer ontwikkeld, samen met softwareontwikkelaar Hexapole en afdelingen die er dagelijks gebruik van maken, zoals chauffeurs, de onderhoudsploeg voor ondergrondse containers, de planning en de klantenservice. Met één blik in het systeem is direct duidelijk welke containers geleegd, gerepareerd of schoongemaakt moeten worden. Eén van de grootste voordelen van het systeem is dat routes slimmer en efficiënter kunnen worden ingepland, omdat containers pas geleegd worden als ze bijna vol zijn. Dat scheelt brandstof en CO2-uitstoot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.