Ads Top

McDonald’s stopt met plastic rietjes

McDonald’s vervangt per oktober alle plastic rietjes in de 254 Nederlandse restaurants door papieren rietjes. Ook de plastic deksel van de McFlurry verdwijnt, die is begin deze maand vervangen door een kartonnen beker met vier vouwbare randen.

Met deze papieren alternatieven bespaart McDonald’s jaarlijks ruim zeventigduizend kilo plastic in Nederland. Op dit moment is zo’n 85 procent van alle verpakkingen die worden meegegeven aan gasten gemaakt van gerecycled of hernieuwbaar materiaal.

McDonald’s heeft in augustus het eerste duurzaam gebouwde restaurant in Boxmeer geopend. Het betreft het eerste nieuwbouw McDonald’s restaurant in Nederland dat gebouwd is met duurzame en circulaire bouwmaterialen, waaronder vloertegels, wandtegels, plafonds en dakbedekking.

In 2021 gaat McDonald’s meer nieuwe McDrive restaurants duurzaam bouwen. Dit jaar zijn ook restaurants in Leidschendam en Veenendaal duurzaam verbouwd. Deze restaurants zijn – net als Boxmeer – onder meer volledig elektrisch, draaien op groene stroom en zijn voorzien van ledverlichting. Warmtepompen worden gebruikt om het gebouw te verwarmen en met zuinige installaties wordt warmte teruggewonnen om energie te besparen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.