Ads Top

Friezen slaan handen ineen voor een schoon Friesland

De zwerfafvalaanpak Friesland 100% zwerfafvalvrij is gelanceerd bij Beachclub Lemmer, gecoördineerd door NederlandSchoon in samenwerking met Friese gemeenten, Omrin, Circulair Friesland en de Friese Milieu Federatie.

Er wordt de komende maanden nauw samengewerkt met ondernemers, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers om Friesland 100% zwerfafvalvrij te krijgen. Ook kunnen alle samenwerkende partijen hun eigen stukje schoongebied vastleggen en schoonhouden. Met als doel dat Friesland volledig schoon blijft. Voor meer informatie zie supportervanschoon.nl

Tijdens de kick-off kwamen alle partijen bijeen om op ludieke wijze de zwerfafvalaanpak te lanceren, gelijktijdig met de derde editie van Skjin Wetter. Skjin Wetter is een jaarlijks opruimfestijn van het oppervlaktewater in Friesland, gericht op bewustwording voor de aanpak van zwerfafval in het water. Zo gaf Juttergeluk een workshop over wat er allemaal van zwerfafval gemaakt kan worden en organiseerde Piet Paulusma een wedstrijd voor kinderen ‘Maak een opvallend zwerfafval-weerbericht’. Deelnemende partijen gingen samen in gesprek over interessante stellingen over zwerfafval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.