Ads Top

Boyan Slat komt nu ook met plasticvanger voor meest vervuilde rivieren

Afgelopen zaterdag onthulde The Ocean Cleanup de nieuwe riviertechnologie, waaraan de organisatie al sinds 2015 in diepe stilte gewerkt had: de Interceptor. In een overdekte terminal in de haven van Rotterdam werd met honderden internationale genodigden het systeem voor de eerste keer getoond en ‘live’ gedemonstreerd.

De Interceptor is al operationeel in Indonesië en Maleisië, terwijl vervolgtrajecten werden aangekondigd voor Vietnam, de Dominicaanse Republiek, VS, Thailand en El Salvador. Duizenden rivieren zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 80 procent van de plastic instroom in de oceanen.

The Ocean Cleanup maakte de ambitie bekend in 2025 projecten te hebben gestart in al deze meest vervuilende rivieren. Deze missie sluit direct aan op de droom van Dopper. Waar The Ocean Cleanup focust op het schoonmaken van de wateren, richt Dopper zich op de preventie. De innovatie van The Ocean Cleanup is de perfecte gelegenheid voor beide partijen om weer eens de krachten te bundelen. Tijdens de officiële lancering van de riviertechnologie is tevens de Limited Dopper ‘1000 rivers’ onthuld: de Dopper Glass die staat voor schone wateren met een afbeelding van de riviertechnologie. Een deel van de opbrengst gaat naar The Ocean Cleanup Foundation om projecten zoals de InterceptorTM financieel te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.