Ads Top

Bever rolt recycleprogramma uit naar alle winkels

Na een proef in vier winkels waarin al meer dan 1900 kilo is ingezameld, rolt buitenwinkel Bever zijn outdoorrecycleprogramma uit naar alle 43 filialen.

In tegenstelling tot andere inzamelingsprogramma’s hebben Bever en de partners van het programma als doelstelling dat alle ingeleverde kleding en materialen volledig worden hergebruikt of gerecycled.

Kledingmerken en retailers komen steeds vaker met een inzameloplossing, maar niet eerder is door een retailer een recycleproject opgezet waarbij de hele productieketen is betrokken, de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt en een tweede leven van de spullen gegarandeerd is. Bever en zijn partners zetten samen in op maximale levensverlenging of recycling. Voor alle ingeleverde items wordt een passende oplossing gezocht. Zo zorgt Sympany, partner van het recycleprogramma, dat van alle herbruikbare materialen de levenscyclus wordt verlengd of dat ze via andere partners worden gerecycled. Zo worden bijvoorbeeld oude slaapzakken aan stichting Sheltersuit gedoneerd, die hiervan water- en winddichte jassen voor daklozen en vluchtelingen maakt. En wordt het niet-herdraagbare denim en wol dat overblijft door partner Blue LOOP gerecycled tot nieuwe kleding.

Consumenten die hun spullen bij de Beverwinkels inleveren, lopen niet alleen met een goed gevoel naar buiten, maar ontvangen ook een kortingscode van 5 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.