Ads Top

Zalando test herbruikbare verpakkingen

Zalando, Europa’s grootste online platform voor mode en lifestyle, lanceert een pilot van vier weken om herbruikbare verpakkingen te testen voor de levering van klantbestellingen. 10.000 klanten in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken ontvangen hun Zalando-bestellingen in herbruikbare verzendzakken. Door meerdere keren dezelfde verpakking te gebruiken voor verzending en retouren vermindert het verpakkingsafval aanzienlijk.

In deze pilot zal worden getest in hoeverre herbruikbare verpakkingen kunnen worden geïntegreerd in de bestaande logistieke processen. Herbruikbare verpakkingen zijn een nieuw concept binnen de e-commerce sector, maar zouden snel de nieuwe standaard voor verzending kunnen worden. Door hergebruik worden twee milieuproblemen namelijk tegelijkertijd aangepakt: kooldioxide-uitstoot en afval. In tegenstelling tot wegwerpverpakkingen houdt hergebruik materialen uit de afvalstroom en wordt de levensduur van de oorspronkelijke grondstof verlengd. Door afval en de productie van verpakkingen te verminderen, kan de uitstoot van koolstofdioxide mogelijk met maximaal 80 procent worden verminderd.

De herbruikbare verpakkingen worden verzonden vanuit Zalando’s logistieke centrum nabij Stockholm. Na de levering kunnen klanten de envelop opvouwen, het retouretiket erop plakken en de verpakking in de brievenbus plaatsen. De tas gaat vanaf de klant terug naar een centrale locatie en wordt vervolgens naar het fulfilmentcentrum gebracht. Zalando test een verzendzak van de Finse startup, RePack, die vergelijkbaar is met de bestaande Zalando-enveloppen.

De speciale verpakking is een verandering voor Zalando-klanten. Enerzijds is de uitpakervaring anders dan die van het klassieke pakket en anderzijds is een intensievere omgang met de verpakking vereist. Om de verpakking opnieuw te kunnen gebruiken, moet deze opnieuw aan de kringloop worden toegevoegd. Dit betekent dat zelfs als klanten van Zalando niets willen retourneren, de verpakking wel moet worden geretourneerd.




Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.