Ads Top

LIFE-subsidie voor Pulpcycle

HVC heeft samen met de bedrijven Smurfit Kappa en Bluemats Technology het voornemen om een installatie te bouwen waarmee drinkpakken in Nederland gerecycled kunnen worden; Pulpcycle. Het moet de eerste installatie voor drinkpakken in Nederland worden. De drie samenwerkende partijen hebben hier de Europese LIFE-subsidie voor toegekend gekregen. Pulpcycle kan jaarlijks 25.000 ton drinkpakken en gelamineerd papier verwerken. De installatie splitst de drinkpakken naar drie stromen: papiervezels, kunststof en aluminium. Deze grondstoffen worden gebruikt als basis voor nieuwe producten.

De komende zes maanden staan in het teken van onderzoek. De belangrijkste elementen die onderzocht worden zijn het ontwerp; er wordt uitgedacht hoe de fabriek eruit zou moeten komen te zien. Ook worden de kosten voor de ontwikkeling en de bouw verder in beeld gebracht en wordt de samenwerking verder vorm gegeven. Op basis van dit onderzoek wordt over een half jaar besloten of de installatie er definitief komt.

HVC Business ontwikkelaar Dennis Froeling: “Op dit moment worden drinkpakken elders in Europa, met name in Duitsland, gerecycled. We willen ervoor zorgen dat de drinkpakken uit onze kunststofsorteerinstallatie in Heerenveen en vanuit SUEZ Rotterdam in Nederland verwerkt kunnen worden. Zo maken we de keten weer completer; van inzameling, overslag, sortering en opwerking van grondstoffen.”

De komende maanden staan in het teken van onderzoek en het uitbouwen van samenwerkingen. HVC, Smurfit Kappa en Bluemats Technology willen in dit project graag de complete keten met elkaar verbinden. Dus van producent, naar recycler tot aan nieuwe producten gemaakt vanuit drinkpakken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.