Ads Top

Gratis compost scheppen bij HVC tijdens Compostdag

De zon schijnt, je zit lekker buiten een kop koffie te drinken en je geniet van de eerste bloemen die alweer beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een supergrondstof: compost! Deze supergrondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen namelijk de basis voor compost. Om je te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten bieden HVC en de gemeenten tijdens de Compostdag op 30 maart gratis compost aan!

Tijdens de Compostdag op zaterdag 30 maart kan je tussen 08.00 tot 15.00 uur gratis compost ophalen bij HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1) en bij de compostering in Purmerend (Netwerk 60-62). Jouw gft & etensresten vormen de basis voor compost en groen gas. Je kan een aantal zakken of een aanhanger meenemen om het compost in te vervoeren.

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.