Ads Top

Frituurpan stuk, kortsluiting in je föhn of verf over? Lever het in bij de recyclekraam!

Struikelt u in de gang ook altijd over die doos met oude snoeren en versleten pannen, ligt er in de badkamer nog een elektrische tandenborstel die het al jaren niet meer doet en denkt u: Waar kan ik dit kwijt?. U kunt deze spullen inleveren bij de milieustraat. Maar omdat deze spullen zo klein zijn belanden ze toch vaak bij het restafval.

Vanaf 7 maart 2019 kunt u klein grof afval heel eenvoudig iedere donderdag afgeven bij DE RECYCLEKRAAM. Van 9.00 tot 11.00 uur staat de kraam op parkeerterrein Voorhof in Nagele en van 13.00 tot 15.00 uur op parkeerterrein Breestraat (vlakbij de glasbakken) in Marknesse. De proef met de recyclekraam duurt een half jaar. Op basis van de uitkomsten en evaluatie van deze proef wordt gekeken naar een mogelijk vervolg.

Bij de recyclekraam kunt u frituurvet of –olie, piepschuim, textiel, hard plastic, klein chemisch afval, kleine elektrische apparaten, klein hout, klein metaal, klein puin en klein afval zoals batterijen, lampen en mobieltjes afgeven. Let op: De spullen die u komt inleveren moeten in één boodschappenkrat of –tas passen of makkelijk door één persoon te dragen zijn.

Uw grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Meer dan 70 procent van het afval dat HVC inzamelt, wordt hergebruikt. Zo kan je 180 kilometer rijden op 8 liter oude olie of frituurvet en worden er van het ingeleverde metaal weer nieuwe fietsen gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.