Ads Top

Van Veldhoven haalt circulaire kopgroep naar Nederland

Het Platform for Accelerating the Circular Economy (PACE) verhuist naar Nederland. Op voordracht van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt het hoofdkwartier van de wereldwijde circulaire kopgroep nog voor de komende zomer naar Den Haag. Het wordt ondergebracht bij het World Resources Institute.

Van Veldhoven: “Hergebruik van grondstoffen is essentieel bij het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Nederland is toegetreden tot PACE om te leren van wat andere overheden en bedrijven al weten van en kunnen met een economie zonder afval. Maar we kunnen anderen ook veel brengen op dit gebied. Met deze verhuizing snijdt het mes aan twee kanten: PACE kan profiteren van Nederlandse kennis en kunde en ons bedrijfsleven zit met z’n neus bovenop wereldwijde, duurzame initiatieven.”

PACE is in 2017 opgericht door onder meer het World Economic Forum (WEF) en het VN Milieuprogramma (UN Environment). Met inmiddels meer dan 40 deelnemende landen, bedrijven en internationale organisaties werkt PACE aan het versnellen van de circulaire economie door de ontwikkeling van financiering, het bevorderen van beleid en publiek private samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld plastics, elektronische apparatuur en circulair inkopen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.