Ads Top

Mijlpaal: eerste circulaire huurwoningen in Drenthe

Eind januari namen gedeputeerden Tjisse Stelpstra en Henk Brink een kijkje bij de bouw van  15 circulaire sociale huurwoningen in Meppel. Het zijn de eerste sociale huurwoningen in Drenthe die met circulaire (hergebruikte) materialen worden gebouwd. De rioolbuizen onder de huizen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic.

Met de realisatie van de woningen zet de provincie een eerste stap in het invullen van de ambities uit de Roadmap Circulaire Drenthe. De provincie wil circulaire economie aanjagen en de kennis vergroten en levert daarom een bijdrage van 145.000 euro aan het project. Deze bijdrage is niet alleen voor de bouw van de woningen, maar ook voor onderzoek door studenten van het platform NICE. Zij volgen en monitoren de bouw en zorgen voor de ontsluiting van de opgedane informatie en kennis, zodat ook anderen hiervan kunnen profiteren.

Het initiatief voor de bouw van de circulaire sociale huurwoningen komt van B+O Architecten uit Meppel in nauwe samenwerking met belegger Roodblond BV en aannemer Troost BV.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.