Ads Top

Almere stelt Stimuleringsfonds circulaire bedrijvigheid open

Almere maakt werk van de circulaire economie en heeft het Stimuleringsfonds circulaire bedrijvigheid opengesteld. Dit stimuleringsfonds is bestemd voor individuele bedrijven in de stad die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen of innovatieve, circulaire initiatieven willen starten. Almeerse ondernemers kunnen bij het Stimuleringsfonds een aanvraag doen voor een circulaire bedrijfsscan of cofinanciering van circulaire innovaties.

Het Stimuleringsfonds circulaire bedrijvigheid heeft 100.000 euro per jaar beschikbaar. Van dit bedrag is 70.000 euro bestemd voor cofinanciering van innovaties. Dit geld is bedoeld om ondernemers financieel te ondersteunen bij onderzoek en ontwikkeling, certificering of vergunningsaanvragen. Het maximale subsidiebedrag is 20.000 euro per innovatie. Het stimuleringsfonds heeft in totaal 30.000 euro beschikbaar voor het uitvoeren van bedrijfsscans op het gebied van circulariteit. Een circulaire scan brengt in kaart hoe duurzaam en circulair het bedrijf nu is en waar kansen liggen om te verduurzamen en kosten te besparen.

Met het instellen van het stimuleringsfonds komt de gemeente tegemoet aan de behoefte aan meer informatie over en ondersteuning bij het verduurzamen van individuele bedrijven. Uit het onderzoek ‘Duurzaam ondernemen’ van de Kamer van Koophandel blijkt dat steeds meer bedrijven hun steentje bij willen dragen aan de circulaire economie. Echter, hoe dat te doen blijkt in de praktijk soms lastig aldus het onderzoek. Vooral kleine ondernemers geven aan behoefte te hebben aan meer informatie over het verduurzamen van hun bedrijf. Dit kwam ook naar voren tijdens bijeenkomsten over dit thema met ondernemers die zijn gevestigd op bedrijventerrein De Steiger in Almere. De ondernemers gaven tijdens die bijeenkomsten aan wel geïnteresseerd te zijn in het verduurzamen van het bedrijf, maar niet altijd te weten hoe ze daar mee aan de slag kunnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.