Ads Top

PLUS zet in op minder en hernieuwbaar verpakken

Binnenkort vinden consumenten op de AGF- en broodafdeling van PLUS milieuvriendelijkere zakjes. De supermarkt kiest voor papieren zakken van 100 procent ongebleekt papier met een FSC-certificaat en de huidige plastic tasjes vervangt men door zakjes die voor 90 procent bestaan uit suikerriet. Dit scheelt fossiele grondstoffen en is daarmee beter voor het milieu.

Wanneer een papieren zak of plastic tasje niet nodig is, kan groente en fruit vanzelfsprekend ook los worden afgerekend. De nieuwe zakjes voor de kleine harde broodjes zijn dunner en er zit geen koordje meer in, zodat deze beter gerecycled kunnen worden.

PLUS is in oktober als eerste supermarkt in Nederland gestart met het gebruik van biologisch afbreekbare stickers op het eigen merk appels en peren uit Nederland. Het gaat om 15 miljoen appels en peren op jaarbasis. Veel schillen voorzien van een stickertje belanden bij het GFT-afval. Dat kan duurzamer, dus daar gaan we voor! Sinds 1 januari 2019 is 50 procent van alle PLUS Appels en Peren voorzien van een composteerbare sticker. De resterende reguliere stickers worden opgemaakt en aan het einde van dit jaar zijn we volledig over.

De nulmeting van 1 juli 2018 gaf aan dat er 219 huismerkproducten verpakt werden in zwart kunststof. Dit type kunststof wordt niet herkend in de sorteerinstallaties en kan om die reden niet goed gerecycled worden. De verpakkingen voor AGF en vleeswaren zijn inmiddels grotendeels uit het assortiment gehaald. Gebak, kaas en vers vlees volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.