Ads Top

Thuiswinkel.org gaat samen met de sector inzetten op herbruikbare verpakkingen

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we verpakkingen in de e-commercesector vaker dan eenmaal gebruiken? Thuiswinkel.org gaat met de sector inzetten op herbruikbare verpakkingen. Donderdag 21 februari 2019 bood Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen de nieuwe Brancheverduurzamingsplannen Verpakken aan aan de directeurgeneraal van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Roald Lapperre.

Sinds 2015 werkt Thuiswinkel.org samen met haar leden intensief aan duurzaamheid, onder andere op het gebied van verpakkingen. Afgelopen jaren hebben webwinkels met succes ingezet op het gebruik van duurzamer karton en plastic. De afgelopen maanden hebben we met de webwinkels gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe doelstellingen op het gebied van duurzame verpakkingen.

Naast doelstellingen op het gebied van reductie van verpakkingen en het gebruik van duurzame materialen, wil de sector onderzoek gaan doen naar herbruikbare verpakkingen. Want eigenlijk is het zonde dat veruit de meeste e-commerceverpakkingen maar eenmalig, soms tweemalig in het geval van retouren, gebruikt worden. Voor elke bestelling wordt een verpakking geproduceerd die uiteindelijk in de container van de consument terecht komt. En natuurlijk recyclen we de materialen netjes, maar mogelijk is het niet nodig dat er een aparte verpakking geproduceerd wordt voor elke bestelling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.