Ads Top

Nieuw afwasmiddel perst alles uit sinaasappelafval

Sinaasappelsapje geperst in de supermarkt? De schillen die achterblijven bevatten bruikbare grondstoffen. Het in 2013 opgerichte was- en reinigingsmerk Seepje hergebruikt het afval van supermarktketen Albert Heijn in een nieuw product. Ze winnen een etherische olie uit de schillen, dat als natuurlijk parfum en poetskrachtversterker dient voor hun afwasmiddel ‘Vers geperste sinaasappel geur’, dat vandaag gelanceerd wordt.

De sinaasappelschillen die achterblijven in de supermarkt van Albert Heijn worden normaal gesproken ingezet ten behoeve van biobrandstof. Zonde, vinden de twee jonge ondernemers Jasper en Melvin uit Den Haag. Door middel van een destillatieproces halen zij de grondstof limoneen uit de schillen. Met de eerste productieronde heeft Seepje 30.000 kilogram schillen een tweede leven gegeven.

Binnen twee dagen na het persen, moeten de schillen al in de ketel van de destillateur zitten. Zo kan het proces volledig natuurlijk uitgevoerd worden. Middels stoom wordt daar de olie van de schillen geëxtraheerd. Deze olie wordt vervolgens vermengd met de andere, natuurlijke ingrediënten van het afwasmiddel. Daarna gaan de schillen weer de afvalstroom van Albert Heijn in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.