Ads Top

Handboek circulair inkopen gepubliceerd

Eind oktober is het boek ‘Circulair Inkopen in 8 stappen’ gepresenteerd. Het boek vat de lessen van tien jaar circulair inkopen samen. De publicatie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat. Het eerste exemplaar is daarom overhandigd aan Joan Prummel, strategisch adviseur circulaire economie bij Rijkswaterstaat. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat schreef het voorwoord. De handleiding moet inkopers, beleidsadviseurs en projectleiders helpen om zelfstandig een circulair inkooptraject op te starten en uit te voeren.

De handleiding moet inkopers, beleidsadviseurs en projectleiders helpen om zelfstandig een circulair inkooptraject op te starten en uit te voeren. In het boek worden acht stappen behandeld om tot een geslaagd circulair inkooptraject te komen. De stappen worden onderbouwd aan de hand van gerealiseerde cases. "Door samen te werken op basis van vertrouwen en marktpartijen uit te dagen op hun specifieke expertise, kan er veel meer dan opdrachtgevers vaak denken", stelt Cécile van Oppen, een van de auteurs van het boek. "Wij hopen dat dit boek op termijn niet meer gelezen hoeft te worden, omdat iedereen weet hoe circulair inkopen werkt."

Voor Rijkswaterstaat is dit een belangrijke publicatie. "Circulair inkopen is hard nodig om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen’" aldus Joan Prummel, "We zien dat steeds meer opdrachtgevers met circulair inkopen aan de slag willen. Met dit boek willen we hen praktische handvatten geven om circulaire principes ook daadwerkelijk toe te gaan passen in hun inkoop- en aanbestedingstrajecten."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.