Ads Top

Overheid gaat vraag naar recyclaat bevorderen

De Tweede Kamer heeft onlangs gestemd over moties die zijn ingediend na een eerste en tweede termijn van het Algemeen Overleg Circulaire Economie in maart. De Vereniging Afvalbedrijven is blij dat een motie van Agnes Mulder (CDA) en Jessica van Eijs (D66), die de regering verzoekt de vraag naar secundaire grondstoffen (recyclaat) te bevorderen, is aangenomen. 

Mulder en Van Eijs gaven in hun motie aan dat er onvoldoende vraag is naar gerecycled plastic. Daarom verzochten de Kamerleden de regering om concrete afspraken te maken met het bedrijfsleven zodat het gebruik van recyclaat in hoogwaardige toepassingen wordt verhoogd. Met het aannemen van de motie van Mulder en Van Eijs moet staatssecretaris Van Veldhoven hierover afspraken gaan maken met het bedrijfsleven. Tijdens het Algemeen Overleg erkende ze al dat het achterblijven van de vraag naar recyclaat een probleem is en dat wil werken aan oplossingen.

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) is gelukkig met de brede steun die de motie in de Tweede Kamer heeft gekregen. De VA pleit al jaren voor meer aandacht voor de kwaliteit en afzet van secundaire grondstoffen. Dit is van essentieel belang voor de transitie naar de circulaire economie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.