Ads Top

Groene financiering voor Renewi

Renewi, het toonaangevend waste-to-productbedrijf, heeft een innovatieve groene financieringsovereenkomst (Green Loan deal) afgesloten die de bestaande lening van 550 miljoen euro verlengt en vervangt. Renewi is een van de eerste grote bedrijven die zijn gehele lening herfinancieren op basis van deze groene certificering.

Het bedrijf is een van de eerste die duurzaamheidsdoelstellingen direct koppelen aan de voorwaarden van de financiering. Renewi zal door zijn banken, waaronder ING, ABN AMRO en Rabobank, financieel worden beloond voor het behalen van de volgende vijf ambitieuze duurzaamheidsdoelen:
    Stijging van het percentage recycling en recovery;
    Groei van de hoeveelheid vermeden CO2-emissies;
    Hogere efficiëntie wagenpark, met lagere emissies;
    Transitie naar een schoon Euro VI wagenpark;
    Aanhoudende vermindering in 3 dagen ongevalspercentage.

De specifieke waarden voor elk van deze doelen worden aangekondigd in Renewi’s jaarlijkse Duurzaamheidsverslag (CSR / Corporate Social Responsbility Report) dat op 11 juni wordt gepubliceerd op de website van het bedrijf.

De herfinanciering heeft een looptijd tot mei 2025 en staat uitgifte toe van andere niet-bancaire financiële instrumenten zoals Europese regelingen binnen dezelfde groene structuur. De herfinanciering is gefinancierd door zes van Renewi’s banken: ABN AMRO, BNP Paribas Fortis, HSBC, ING, KBC en Rabobank. De brede ondersteuning van deze banken onderstreept hun blijvende steun voor Renewi en in breder opzicht voor de circulaire economie, door bedrijven die positieve bijdragen leveren aan het milieu te belonen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.