Ads Top

Zuivelpak wordt steeds duurzamer

Steeds meer zuivelpakken worden gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen. Dat geldt ook voor de dop en het laagje aan de binnenkant van de pakken. De natuurlijk grondstoffen kunnen steeds opnieuw worden verbouwd. De CO2-footprint is hierdoor met 20 procent afgenomen.

De belangrijkste grondstof voor zuivelpakken is karton. Om karton te maken is hout nodig. Het hout dat voor zuivelpakken gebruikt wordt, komt uit verantwoord beheerde productiebossen (FSC). Voor de productie van de overige delen van het pak, zoals het plastic binnenlaagje (PE) en de dop wordt steeds vaker gebruik gemaakt van organische reststromen, zoals de oneetbare delen van planten. Qua eigenschappen is dit materiaal net zo hygiënisch, net zo sterk en net zo luchtdicht als ander plastic.

De campagne ‘zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen’, een initiatief van zuivelfabrikanten en de supermarktbranche, maakt de verduurzaming van het zuivelpak zichtbaar met een vrolijke commercial, YouTube-film, Facebookpagina en de site www.zuivelpak.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.