Ads Top

Pakketbezorger neemt oude apparaten ook mee in Amsterdamse binnenstad

Sinds kort kunnen ook consumenten in een deel van Amsterdam oude elektrische en elektronische apparaten mee teruggeven aan de pakketbezorger van PostNL. Hiermee wordt het initiatief Weeelectric verder uitgebreid over Nederland, want eerder konden consumenten in delen van Groningen en Dordrecht al kleine apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, afgeven. Daar maken bewoners actief gebruik van de geboden mogelijkheid, waardoor er meer elektrische en elektronische apparaten kunnen worden gerecycled.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische en elektronische apparaten bij het afval. Om hier een duurzame oplossing voor te vinden, is producentenorganisatie Weee Nederland in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org gestart met Weeelectric.

Binnen dit initiatief neemt de pakketbezorger van PostNL bij het overhandigen van een pakket meteen oude, kleine apparaten mee terug en hij of zij zorgt ervoor dat deze op de goede plek terechtkomen. De apparaten hoeven niet verpakt te worden, maar moeten wel makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn. De proef loopt tot eind 2017 in delen van Groningen, Dordrecht en nu dus Amsterdam. De initiatiefnemers van deze pilot gaan ervan uit dat in 2018 in heel Nederland oude elektrische en elektronische apparaten via de pakketbezorger ingeleverd kunnen worden.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.