Ads Top

Subsidie opruiming drugsafval

Om illegaal gedumpt afval, afkomstig van de productie van (synthetische) drugs, op te ruimen en af te handelen heeft de provincie Noord-Holland een subsidie beschikbaar gesteld van € 18.707,33.

Dit geld is bedoeld om gedupeerden tegemoet te komen in de door hen gemaakte kosten. In Noord-Holland vinden er jaarlijks gemiddeld 4 (in 2014: 4, in 2015: 8, in 2016: 2) drugsdumpingen plaats. Op basis daarvan is landelijk de hoogte van het aan Noord-Holland toegekende bedrag vastgesteld.

Deze subsidieregeling helpt niet alleen de gedupeerden maar helpt de politie ook om over meer informatie te beschikken over illegaal dumpen van drugsafval. Daarom is een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een subsidie, dat er bij de politie aangifte van de dumping gedaan moet worden.

Er is een convenant “Uitwerking amendement cofinanciering opruiming drugsafval” tussen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en de provincies gesloten. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd over de wijze en voorwaarden waarop provincies overgaan tot subsidieverstrekking en de wijze waarop de middelen verdeeld worden over de provincies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.