Ads Top

Oude apparaten en spaarlampen leveren lokale goede doelen 25.000 euro op

Inwoners uit de 325 gemeenten die samenwerken met Wecycle, konden voor een lokaal goed doel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen ieder een sponsorcheque van 1.000 euro voor een lokaal goed doel. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door e-waste in te leveren op hun milieustraat. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Het doel van onze actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Door de actie te koppelen aan een lokaal goed doel, brengen we de sociale en circulaire economie samen." De eindstand van alle deelnemende gemeenten staat op: www.wecycle.nl/inleveren.

Daags na Koningsdag start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle partnergemeenten van Wecycle kunnen t/m 14 april hun eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht een gemeente geen keuze maken, dan maakt de lokale Sinterklaasintocht kans op de sponsorcheque.

Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.