Ads Top

Gemeente Leiden verkoopt inzameling bedrijfsafval aan Vliko

De gemeente Leiden verkoopt de inzameling van bedrijfsafval aan Vliko B.V.. De inzameling van bedrijfsafval wordt op korte termijn aan Vliko overgedragen.

Vliko is binnen de regio Leiden een toonaangevende speler op de afvalmarkt die recycling en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Met Vliko  heeft de gemeente Leiden een betrouwbare partner gevonden die de inzameling van bedrijfsafval per 1 augustus  2016 van de gemeente Leiden overneemt. De overname brengt voor de klanten geen merkbare veranderingen met zich mee. De contracten worden onder dezelfde voorwaarden door Vliko overgenomen.

Vliko is als partij gekozen na een grondige procedure. De gemeente Leiden vond het belangrijk dat de koper - behalve een goed financieel bod - ook belang hecht aan duurzaamheid en het aantal verkeersbewegingen in de Leidse binnenstad. De medewerkers van Beheer die het bedrijfsafval inzamelden, blijven in dienst van de gemeente Leiden en hebben vervangende werkzaamheden aangeboden gekregen.

Naast het inzamelen van huisvuil bij particulieren, haalde de gemeente Leiden ook voor bedrijven het afval op. Door het ophalen van bedrijfsafval over te geven aan een andere partij, kan Leiden zich focussen op het zo duurzaam, efficiënt en milieuvriendelijke inzamelen van het huishoudelijk afval. 

Aanleiding voor de verkoop zijn de ontwikkelingen in de bedrijfsafvalsector die de laatste jaren een enorme vlucht genomen hebben. Er zijn inmiddels vele aanbieders in de markt en de concurrentie is toegenomen. Hierdoor wordt gewerkt met zeer scherpe prijzen en is het voor de gemeente lastig om op een concurrerende wijze bedrijfsafval te blijven inzamelen. Ook de komst van ondergrondse containers betekent een verandering. Bedrijven met weinig afval kunnen tegen betaling gebruik maken van ondergrondse containers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.