Ads Top

Circulaire Economie startup 'eet' 6 miljoen kilo printplaten per jaar

Na ruim 1,5 jaar voorbereiding, begint The Circular Company in 2016 met de realisatie van een nieuwe generatie afvalverwerkende installaties. Deze installaties zullen, op basis van plasma technologie, zeer grote hoeveelheden afval- en reststromen upcyclen naar zuivere grondstoffen. Maximale grondstof terugwinning en het sluiten van de cirkel staat hierbij centraal.

De eerste installatie, de HBG-RMR (Holle Bolle Gijs - Rare Metal Recovery), zal gerealiseerd worden op PolanenPark, langs de A9 en op steenworp afstand van Schiphol en de Amsterdamse haven. Op deze locatie zal per jaar 6 miljoen kilo aan afgedankte printplaten worden verwerkt tot nieuwe technologie metalen t.b.v. de Europese maakindustrie. Technologie metalen zijn cruciaal voor mens en milieu en worden o.a. toegepast in medische apparatuur, zonnepanelen, zeer sterke magneten t.b.v. windmolens en elektrische auto's en in accu's t.b.v. energieopslag.

Op dit moment wordt minder dan 1 procent van de Rare Earth Metals uit E-waste teruggewonnen. De HBG-RMR is ontworpen om de terugwinning van technologie-metalen uit afval te maximaliseren, zonder restafval en schadelijke emissies. Met deze installatie is een investering van ruim 30 miljoen Euro gemoeid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.