Ads Top

Impactlening voor Verspillingsfabriek

Rabobank heeft onlangs de eerste impactlening toegekend voor De Verspillingsfabriek van familiebedrijf Hutten. In De Verspillingsfabriek krijgen restproducten meerwaarde in nieuwe producten. Zo worden bijvoorbeeld tomaten die de supermarkt niet meer als ‘vers’ kan verkopen, verwerkt tot onder andere soep en saus om vervolgens in dezelfde supermarkt of elders weer verkocht te worden. Hutten voldoet al geruime tijd aan het keurmerk ‘MVO Prestatieladder’ en laat daarmee zien maatschappelijke verantwoord te ondernemen. Omdat De Verspillingsfabriek een onderscheidende positieve impact heeft op mens, milieu en maatschappij kan Hutten voor de financiering van de nieuwe fabriek gebruikmaken van een impactlening van de Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) met een aantrekkelijke korting.

“Het familiebedrijf Hutten laat met De Verspillingsfabriek zien dat er wel degelijk circulaire oplossingen zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Dit soort innovatieve en duurzame initiatieven willen wij samen met de EIB stimuleren, met name bij mkb en midkap bedrijven”, licht Marcel Gerritsen, directeur zakelijk financieren van de Rabobank toe. De coöperatieve bank heeft reeds jarenlang ervaring met het stimuleren van duurzame ontwikkeling. Momenteel is ruim 5% van de zakelijke klanten 'koploper' als het gaat om duurzaamheid. Met de impactlening helpen Rabobank en EIB meer MKB- en midkapondernemers met een concreet en duurzaam plan om de weg naar duurzame ontwikkeling te vinden.
De impactlening is sinds eind november beschikbaar. In vervolg op de eerste impactlening aan Hutten kunnen een tiental bedrijven, die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen, voor hun nieuwe investeringen een impactlening tegemoet zien. Het gaat in totaal om ruim10 miljoen euro krediet voor ondernemers uit verschillende sectoren, variërend van bouw tot horeca, van glastuinbouw, champignon- en aspergeteelt tot afvalstoffen; en met keurmerken variërend van EKO tot MPS, van Milieukeur tot FFFP en van CO2-Prestatieladder tot MVO Prestatieladder.

Aanvragen voor een impactlening moeten voldoen aan de reguliere voorwaarden van EIB en de Rabobank. De impactlening is beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. Zodoende kunnen MKB- en midkap bedrijven ervan gebruik maken, als zij duurzaam willen investeren en beschikken over minimaal één van de 37 geselecteerde keurmerken. De maximale totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro; het maximale leenbedrag bedraagt 2,5 miljoen euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.