Ads Top

Nu ook je blik en pak in de zak!

Per 1 oktober 2015 gaat Arnhem lege drankkartons en blik bij het plastic verpakkingsafval inzamelen. Samen kunnen deze afvalstoffen aangeboden worden in de bekende doorzichtige plastic hero afvalzak. Ook gaan gaat mern ophaalfrequentie verhogen. Voortaan worden de zakken met plastic, blik en drankkartons 1 keer in de twee weken opgehaald.

Gemeente Arnhem vindt het erg belangrijk dat het afval zo veel mogelijk wordt gescheiden en hergebruikt. Veel afval bevat namelijk waardevolle materialen die weer herbruikbaar zijn als grondstof. Door afval apart in te leveren blijven deze materialen in gebruik en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. Dat is goed voor het milieu en we besparen zo verbrandingskosten.

Bij blik moet men denken aan: drinkblikjes voor frisdrank en bier, stalen siroopflessen, conservenblikken voor soepen, sausen, groenten en fruit en aluminium schaaltjes van levensmiddelen.

De verpakkingen moeten leeg zijn. Doppen en deksels mogen blijven zitten. Vouw de kartonnen pakken eerst plat, daarna kan de dop er weer op gedraaid worden. Bij conservenblikken kunt u de deksel het beste naar binnen buigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.